Функциите на кучето робот са безкрайни, опции, приложения. Това е една

...
Функциите на кучето робот са безкрайни, опции, приложения. Това е една
Коментари Харесай

Кибер куче в студиото на bTV: Какви домашни задачи може да изпълнява то?

„ Функциите на кучето робот са безкрайни, варианти, приложения. Това е една платформа, която ни дава фронт “, сподели Димитър Рангелов от Клуб по роботика и мехатроника.

В студиото на " Тази заран " бе направена и проява с кучето робот „ Пабло “. Той тежи към 12 кг. Размерът на подобен тип робот зависи функционалностите му. 

Тя се състои от 13 хиляди датчика, които трансформират цвета си при допиране

Рангелов добави, че това куче има четири камери, ултрасоник датчици, датчици за напън, ботушчета за кучета.

„ Това, което вършим е доста скъпо, тъй като кучето се тества в университетска среда. Университетът е мястото, в което се раждат нововъведенията и около Кибер клуба се раждат и кибер технологиите. В Техническия университет основахме такава, в Пловдивския университет се приготвя учредяване, в УНИБИТ също “, сподели специалистът по киберсигурност Ясен Танев.

Отнема години на специалистите, с цел да разработят системата

„ Основното, което главните технологии преглеждат е по какъв начин могат да носят. Било то пица, бургери, медицински лекарства или принадлежности. Когато приказваме за изгодите би трябвало да преглеждаме и техните дефекти – заканите за сигурността. Има опасност да се превземе контрола върху кучето или то да извършва функционалности на различен стопанин, да стане жертва на хакерска атака “, сподели Антон Пулийски, създател на Кибер Клуб.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР